Noi reglementari europene pentru sistemul bancar

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 14:56
1946 citiri
Noi reglementari europene pentru sistemul bancar
foto: Oxygen

Un nou eveniment din ciclul "Banking 365: Bank of the future", dedicat Noilor reglementari europene pentru sistemul bancar, se va desfasura pe 26 martie, la Teatru Godot Cafe din Bucuresti.

In cadrul conferintei, reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, Asociatiei Romane a Bancilor, specialisti din cadrul institutiilor de credit si furnizori de solutii integrate de raportare vor discuta despre principalele provocari si solutii pentru implementarea noilor standarde europene aplicabile industriei bancare.

"Reglementari si Cerinte UE privind Raportarea Bancara" va constitui prima tema a intalnirii iar sesiunea va fi moderata de Doru Bulata, presedintele comisiei de conformitate din ARB.

In stradania de a satisface cerintele impuse de clienti, bancile europene si alte institutii financiare trebuie sa adopte sisteme complexe care sa integreze informatii capabile sa identifice neconcordantele, sa efectueze validari detaliate ale datelor raportate si sa ofere flexibilitatea adecvarii la reglementarile internationale aflate in continua schimbare.

Ajustarea la sistemele de raportare impune abordarea de noi tehnologii cum ar fi standardul XBRL, insa utilizatorii business nu trebuie sa fie preocupati cu detaliile acestor cerinte.

Invitatii la eveniment vor avea ocazia sa asiste la o demonstratie interactiva a tehnologiei IBM dedicata raportarii XBRL.

A doua Sesiunea referitoare la "Noile reglementari europene in domeniul platilor" va echilibra cea de-a doua parte a evenimentului si se va referi la referintele in domeniul platilor emise de autoritatile europene menite sa asigure crearea unei piete integrate in Europa, sa duca la facilitarea platilor, la cresterea securitatii si la reducerea costurilor serviciilor de plati pentru consumatori.

Rodica Tuchila director in ARB va modera aceasta sesiune.

Iata: cateva dintre intrebarile la care invitatii prezenti la dezbatere vor trebui sa raspunda:

Cum vor influenta acestea piata europeana a platilor si care va fi impactul asupra industriei platilor?

Cum se implica BNR in aplicarea prevederilor acestor reglementari la nivel national?

Care va fi impactul prevederilor Regulamentului European privind comisioanele interchange pentru tranzactii cu carduri (Interchange Fee Regulation) asupra pietei cardurilor?

Cum se pregatesc bancile pentru a indeplini cerintele EBA? Care sunt demersurile comunitatii bancare pentru aplicarea prevederilor Directivei privind conturile bancare, in special privind transparenta comisioanelor si mobilitatea conturilor?

#noi reglementari sistem bancar, #reglementari europene sistem bancar , #Stiri Banci