Ministrul de Finante al Greciei doreste sa efectueze in curand vizite la Berlin si Frankfurt

Luni, 02 Februarie 2015, ora 07:01
1704 citiri
Ministrul de Finante al Greciei doreste sa efectueze in curand vizite la Berlin si Frankfurt
Foto: csmonitor.com

Ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis, a declarat duminica la Paris ca doreste sa efectueze in curand vizite la Berlin si Frankfurt, unde se afla sediul Bancii Centrale Europene (BCE), pentru a explica pozitia noului Guvern de la Atena cu privire la rambursarea datoriei, relateaza AFP.

"Ma grabesc intr-adevar sa ma duc la Berlin (...), Madrid, Frankfurt", a declarat Yanis Varoufakis intr-o conferinta de presa comuna, la Paris, cu omologul sau francez Michel Sapin. Intreaga Europa si in special Germania urmaresc cu circumspectie primii pasi ai noului Guvern de la Atena, care doreste un acord european pentru reducerea datoriei sale.

Ministrul grec de Finante a inceput duminica la Paris un turneu european pentru a cauta sustinatori si pentru a explica pozitia noii puteri de stanga din Grecia.

"Avem nevoie de putin timp" pentru a explica pozitia Guvernului grec, a declarat Varoufakis, adaugand ca doreste ca un acord global asupra situatiei financiare a Greciei sa fie gasit pana la "sfarsitul lui mai".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Yanis Varoufakis ministru grec finante, #Yanis Varoufakis vizita Berlin , #Stiri Banci