Libra Internet Bank sprijina afacerile din agricultura romaneasca in colaborare cu cele mai importante fonduri de garantare nationale si europene

Vineri, 22 Martie 2019, ora 11:52
1958 citiri
Libra Internet Bank sprijina afacerile din agricultura romaneasca in colaborare cu cele mai importante fonduri de garantare nationale si europene
Foto: Arhiva Ziare.com

Libra Internet Bank a incheiat recent doua conventii cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru imbunatatirea accesului fermierilor romani la finantare, prin care se finanteaza achizitia de terenuri agricole, alte investitii sau desfasurarea activitatii curente, cu garantie de pana la 80% din partea fondului de garantare.

O conventie similara exista in vigoare intre Libra Internet Bank si Fondul de Garantare a Creditului Rural, incheiata in 2017.

De asemenea, Libra este una din cele cinci banci din Romania care participa la masurile de sprijinire a fermierilor prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), prin conventia de finantare cu partajarea riscului incheiata cu Fondul European de Investitii (FEI).

In cadrul acestei scheme de garantare, clientii bancii care contracteaza un credit agri pot beneficia de dobanzi avantajoase si garantie de pana la 70%, cu conditia indeplinirii conditiilor de eligibilitate din PNDR, pe urmatoarele sub-masuri: 4.1 "Investitii in exploatatii agricole"; 4.2 "Investitii in procesarea/marketingul produselor agricole"; 4.1.a" Investitii in fermele de pomicultura"; 4.2.a" Investitii in procesarea/marketingul produselor agricole in sectorul pomicol"; 6.4 "Investitii in crearea si dezvoltarea microintreprinderilor si intreprinderilor mici non-agricole".

Libra Internet Bank are o colaborare de durata cu FEI, prin care este sprijinita creditarea fermierilor, atat pentru achizitia de inputuri, cat si pentru investitii (in cadrul programelor de garantare EaSI, destinat microintreprinderilor si COSME, destinat IMM-urilor).

"Ne ocupam intens de segmentul agri de peste 5 ani. Acum, a devenit una din cele mai importante linii de business pentru portofoliul nostru, creditele agri reprezentand 17% din totalul creditelor noi acordate de banca in cursul anului trecut.

Avem consultanti bancari specializati in agricultura si numeroase parteneriate prin care putem aduce solutii adaptate nevoilor de dezvoltare a afacerii pentru fermierii din Romania", a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.

Clientii interesati pot afla mai multe detalii in oricare din sucursalele bancii, pe site-ul www.librabank.ro sau la Call Center (08 008 55555) .

#Libra Bank credit afaceri, #Libra Bank credit agricultura , #Stiri Banci