Italienii, ungurii si francezii investesc masiv in Romania - 13 Aprilie 2006

Joi, 13 Aprilie 2006, ora 13:46
891 citiri

In luna februarie 2006 cele mai multe noi societati au fost infiintate de investitori din Italia.Urmeaza indeaproape investitorii ungari, cu 58 societati si cei francezi cu 56 de firme.

Valoarea investitiilor straine in capitalul social al firmelor detinute in Romania s-a ridicat la 207,9 milioane de euro in primele doua luni ale lui 2006, in crestere cu 50,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un document al

Luata separat, in luna februarie, valoarea investitiilor straine a crescut cu circa 37% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, la 102,1 milioane de euro.

ONRC calculeaza investitiile straine ca valoare a capitalului strain subscris la inmatriculare, la care se adauga subscrierile prin mentiuni de majorare a capitalului strain, plus sau minus capitalul social cesionat de sau catre asociati sau actionari rezidenti si din care se scade capitalul subscris la firmele radiate din Registrul Comertului.

Cea mai mare majorare de capital din februarie - 24,3 milioane de euro - a fost operata la Impress Buftea, producator de ambalaje destinate sectorului alimentar detinut de o companie franceza.

Plus Discount Romania, cu actionar majoritar din Germania, a primit o infuzie de capital de 18,5 milioane de euro, iar capitalul companiei din domeniul prelucrarii lemnului Prolemn, firma din Reghin controlata de investitori turci, a fost majorat cu 11,5 milioane de euro.

Bloombiz

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.