Isarescu: Bancile au atenuat efectul spargerii bulei imobiliare

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 11:15
1328 citiri
Isarescu: Bancile au atenuat efectul spargerii bulei imobiliare

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca bancile si programele guvernamentale precum Prima Casa au ajutat la atentuarea efectelor "spargerii bulei imobiliare" care a existat in Romania.

"Bancile si programul Prima Casa au lucrat si au atentuat la efectele spargerii bulei mici imobiliare existente in Romania. Incercam sa creeam mecanisme care sa ne dea posibilitatea ca, la sfarsitul anului sa avem o crestere economica mai mare", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte referitoare la creditare.

In opinia guvernatorului bancii centrale, aceste efecte in lant nu se opresc doar la banci, pentru ca "bancile au ramas cu acel portofoliul imobiliar".

De asemenea, efectele in lant se reflecta si la blocarea creditarii si la industria constructiilor, mai spune Isarescu.

Pe de alta parte, referitor la situatia pietelor imobiliare din Europa, guvernatorul bancii centrale a subliniat ca lucrurile stau diferit de la o tara la alta, exemplificand cu faptul ca principalii beneficiari ai locuintelor din Spania sunt britanicii.

Guvernatorul bancii centrale atrage atentia ca finantarea creditului pentru locuinte ar disparea, daca "s-ar ucide creditul in valuta".

Isarescu: Eliminarea creditului in valuta ar fi o mare eroare

#Mugur Isarescu creditare, #isarescu crestere economica, #isarescu banci , #Stiri Banci