Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii straini cer un Cod Fiscal clar si consecvent

Investitorii straini cer un Cod Fiscal clar si consecvent
Legea Codului Fiscal ar trebui aliniata la prevederile Uniunii Europene si ar trebui sa fie clara si inconsecventa, sunt de parere reprezentantii investitorilor straini.In opinia presedintelui Camerei de Comert Romano-Britanice, Raymond Breden, legea Codului Fiscal necesita mai multe imbunatatiri. A"De exemplu, in Uniunea Europeana nu sunt impozitate operatiunile de reorganizare in cadrul grupurilor de companii, daca aceste reorganizari au la baza motive strict comerciale (si nu fiscale).
In Romania unele forme de reorganizari in cadrul grupurilor pot fi facute fara a atrage consecinte fiscale, in timp ce altele, care in Uniunea Europeana nu ar fi fost impozitate, sunt taxate in RomaniaA", a mentionat Breden.

Potrivit presedintelui CCRB, problema comuna celor mai multe tari este aceea ca guvernele se schimba, strategiile pe termen lung fiind, astfel, afectate. A"Romania este intr-o pozitie relativ dificila, deoarece, intr-un numar relativ scurt de ani, a trebuit sa treaca de la un sistem legislativ existent pana in 1989, la un sistem legislativ potrivit secolului 21. Forma ideala de legislatie ar trebui sa fie transparenta, consecventa, echitabila si in conformitate cu standardele europeneA", a mentionat Breden.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 690 ori