Intesa Sanpaolo vrea sa vanda credite imobiliare romanilor care lucreaza in Italia

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 09:35
1864 citiri
Intesa Sanpaolo vrea sa vanda credite imobiliare romanilor care lucreaza in Italia

Intesa Sanpaolo Bank Romania intentioneaza sa lanseze un credit imobiliar destinat romanilor care lucreaza in Italia, dar vor sa cumpere o locuinta in Romania, a declarat Dan Bota, director de retea in cadrul bancii.

"Este un credit pe care noi vrem sa il acordam romanilor rezidenti in Italia care vor sa isi cumpere o locuinta in Romania. Este, pe de o parte, un credit de achizitie, si deci poate sa fie garantat si cu un alt bun decat cel cu care se achizitioneaza, dar in egala masura si un credit ipotecar. Ne dorim ca acest produs sa il lansam prin intermediul bancii din Italia, Intesa Banca dei Territori pentru a putea sa il dezvoltam in asa fel incat clientul care isi cumpara casa in Romania sa faca o singura vizita in sucursalele din Romania", a spus Dan Bota, in cadrul unei conferinte.

Creditul are o dobanda formata din EURIBOR reactualizat la trei luni, plus 6,10%. Valoarea creditului este cuprinsa intre 20.000 si 250.000 de euro.

In plus, reprezentatii bancii au declarat ca, dupa ultima modificare la nivelul conducerii bancii, EnzoPellegrino a fost desemnat director general, numirea aflandu-se in curs de autorizare de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR). La ora actuala, din echipa de conducere a Intesa Sanpaolo Bank Romania mai fac parte: Ioan Mihail Anca - prim-director general adjunct, Stefano Burani - director general adjunct si Catello De Simone - director general adjunct.

Intesa Sanpaolo Bank Romania avea, la finalul lunii iunie, 842 de angajati, 97.950 clienti, active totale in valoare de 5,731 miliarde lei, portofoliu de credite de 4,160 miliarde lei si depozite atrase in valoare de 2,662 miliarde lei. Institutia bancara detine, la nivel local, 44 de sucursale si 32 de agentii.

In Romania, Grupul IntesaSanpaolo este prezent prin Intesa Sanpaolo Bank, Intesa Sanpaolo Leasing, Intesa Sanpaolo Real Estate Romania si Exelia.

#credite intesa sanpaolo, #romani Intesa Sanpaolo, #credite imobiliare romani Intesa , #Stiri Banci