In sfirsit, afaceri la sigur

Vineri, 12 August 2005, ora 00:35
1001 citiri

Firmele de asigurari incearca pe cit pot sa tina pasul cu vremurile. Iar in acest moment la moda este produsul A"asigurarea afaceriiA". Cu alte cuvinte, iti poti asigura societatea impotriva falimentului, dar numai daca acesta nu este cauzat de prostia managerului.Produsul A"asigurarea afaceriiA" este in fapt o metoda simpla care poate asigura intreaga protectie si siguranta de care orice intreprinzator are nevoie pentru afacerea sa. Acest produs acopera o serie de riscuri ce pot aparea in activitatea unei intreprinderi.

A"Societatile care folosesc acest tip de produs pot primi despagubiri de la firmele de asigurari in situatia in care are loc intreruperea activitatii societatii respective datorita unor factori externi. Spre exemplu, bunurile unei societati au luat foc sau sint distruse de inundatii ori cutremure si atunci firma are nevoie de bani pentru a-si cladi intreaga afacere. Dar ea trebuie sa-si mai plateasca angajatii pe aceasta perioada de timp, sa primeasca profitul pe care il avea pina in momentul dezastrului sau sa-si achite credite luate din bancaA", sustine Carina Rosu, directorul societatii KaRo-servicii de asigurari.

Ce anume se asigura in fapt

Asigurarea afacerii este in fapt un pachet de asigurari. Avem aici, spre exemplu, asigurarea de bunuri. Iar in acest caz, prima de asigurare costa in jur de 0,1-0,5% din valoarea bunurilor. Apoi asigurarea datorata intreruperii activitatii, intrerupere cauzata de faptul ca bunurile au fost distruse. Cu alte cuvinte, este vorba despre o alta asigurare prin care in cazul dezastrului angajatii firmei continua sa-si primeasca salariile de la firma de asigurari pina in momentul in care societatea isi reia activitatea.

Asigurari de credite

Tot in pachetul de asigurare intra si asigurarile de credit. Spre exemplu, o societate care isi vinde serviciile sau produsele unor cumparatori cu plata la un anumit interval de timp (sau in rate) se poate asigura pentru situatia in care firma careia i-a vindut produsele da faliment sau intra in incapacitate de plata.

Autor: Dan Odagiu

Cotidianul