Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozit marit pe paguba din banca

Impozit marit pe paguba din banca
De la 1 ianuarie, dobinda la depozitele bancare este impozitata mai mult. 2006 se anunta un an in care economiile nu sint incurajate.Scaderea abrupta a dobinzilor la niveluri mai joase decit rata inflatiei a facut din plasarea banilor in cont la banca o afacere nerentabila. Cistigul obtinut din dobinzi este deja, procentual, sub rata oficiala a inflatiei.Romanii sint stimulati sa consume si pentru ca veniturile din dobinzi au devenit prea mici. Bancherii nu par preocupati de situatie si nu cresc dobinzile la depozite. Banii se duc pe importuri a caror valoare totala in 2005 a sarit de 30 de miliarde de euro.

Desi proiectul Codului fiscal va intra in vigoare de la 1 iulie 2006, Guvernul nu a gasit de cuviinta sa amine aplicabilitatea cotei unice de la 1 ianuarie pentru toate sursele de venit. Dobinda oferita de banci la depozitele in lei si valuta va fi taxata in plus cu 6%.

Daniel Oanta
Citeste articolul in Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 706 ori