Frauda bancara - 10 persoane arestate

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 09:08
2640 citiri
Frauda bancara - 10 persoane arestate

Tribunalul din Calarasi a decis, sambata, sa emita mandate de arestare preventiva pentru 10 persoane, in dosarul bancherilor acuzati de frauda.

Sambata dimineata, persoanele retinute in Capitala au fost eliberate, pana la pronuntarea verdictului, din cauza ca a expirat mandatul de retinere pentru 24 de ore.

Magistratii Tribunalului Calarasi au emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Ruse, Dorel Cristescu, George Radu, Florian Rasuceanu, Niculina Tanase, Victor Fotache, Adrian Botev, Ionel Matei, Florian Lazar si Nicolae Moga, acestia fiind acuzati ca ar fi beneficiat de credite bancare cu acte false ca persoane fizice sau juridice.

La ora transmiterii acestei stiri, cei zece au fost introdusi in arestul Polittei judetene Calarasi.

Tribunalul Bucuresti va anunta sambata, la ora 20.00, decizia in cazul fraudelor bancare estimate de anchetatorii DIICOT la 22 de milioane de euro, judecatorul incheind sedinta in jurul orei 4.00, dupa ce a ascultat pledoariile acuzarii si ale apararii, informeaza surse judiciare.

Frauda bancara - Tribunalul stabileste sambata sanctiunile pentru cei implicati

Invinuitii din dosar sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Aurel Saramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, va fi cercetat in libertate in dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, in urma audierilor incepute joi la sediul DIICOT Bucuresti.

Frauda bancara - Reteaua avea relatii in Senat, ANAF si AVAS

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#frauda bancara, #bancheri arestati, #frauda banci Romania , #Stiri Banci