Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au imprumutat 1,339 mld. lei de la banci

Finantele au imprumutat 1,339 mld. lei de la banci


Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat joi 1,339 miliarde de lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark, cu maturitatea de patru ani, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Titlurile de stat au scadenta in ianuarie 2016, iar nivelul randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 6,09%. Rata cuponului este de 5,75%, iar dobanda acumulata de 169,67 lei/titlu.

Valoarea totala a emisiunii a fost de un miliard de lei, iar cererea totala din partea celor 12 banci care au participat la licitattie a depasit 2,282 miliarde de lei.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 banci - Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank Romania si UniCredit Tiriac Bank.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 860 ori