Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au atras un miliard de lei prin licitatia de certificate de trezorerie

Finantele au atras un miliard de lei prin licitatia de certificate de trezorerie
Ministerul Finantelor Publice a emis, luni, certificate de trezorerie cu discont cu scadenta la sase luni, in valoare totala de un miliard de lei, cu un randament mediu de 5,81%, informeaza un comunicat al institutiei. Emisiunea de certificate de trezorerie a fost suprasubscrisa de 545 %, potrivit comunicatului.

Ministerul Finantelor a programat, in primul trimestru din 2007, sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valoare cumulata de 5,7 miliarde lei, informeaza, joi, un comunicat al ministerului.

Certificatele de trezorerie vor avea scadente de sase si 12 luni, in timp ce obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea scadente de trei si cinci ani.

Licitatiile pentru certificatele de trezorerie au loc lunar in 2007, fiind organizate in a treia saptamana din luna. Data de licitatie este in ziua de luni, iar cea de decontare in cea de miercuri. Licitatiile pentru obligatiunile de stat de tip benchmark au loc lunar, cu exceptia lunii ianuarie, fiind organizate in prima saptamana a lunii. Data de licitatie este in ziua de joi, iar cea de decontare in ziua de luni.

Trimestrial, Ministerul Finantelor publica un anunt referitor la maturitatile si valorile indicative ale imprumuturilor pe fiecare luna a trimestrului in curs, urmand ca prin prospectul de emisiune lunar sa fie anuntat volumul efectiv si alte elemente specifice emisiunilor anuntate.

Ministerul Finantelor a estimat ca va lansa, in 2007, emisiuni de titluri de stat pe piata interna, in valoare de opt miliarde de lei si o emisiune de titluri de stat pe pietele internationale de circa 500 milioane de euro.

In 2006, Finantele au anulat toate emisiunile de titluri de stat programate prin calendarul dat publicitatii la inceputul anului, pentru ca bugetul consolidat a inregistrat excedent in fiecare luna. Potrivit legii datoriei publice, statul nu se poate imprumuta in conditii de surplus bugetar.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 799 ori