Euro a coborat la cel mai jos nivel din august 2012 fata de dolar

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 15:23
1965 citiri
Euro a coborat la cel mai jos nivel din august 2012 fata de dolar
Foto: adevarul.ro

Euro a coborat miercuri la cel mai jos nivel din august 2012 pana in prezent fata de dolar, inaintea sedintei lunare a Bancii Centrale Europene (BCE) care va avea loc joi, in timp ce moneda americana a atins maximul ultimilor sapte ani fata de yenul japonez, transmite Bloomberg.

Dolarul american s-a apreciat cu 0,4% fata de euro, la 1,2323 de unitati pe euro, aceasta fiind cea mai buna evolutie a monedei americane fata de euro din august 2012, transmite Mediafax.

"Trendul de crestere al dolarului probabil va continua, ca urmare a ceea ce se intampla in afara Statelor Unite, intrucat acest fapt este la fel de important, daca nu chiar mai important decat ce se intampla in SUA", a declarat Steven Barrow, analist la Standard Bank din Londra.

Consiliul Guvernatorilor BCE se intruneste joi in sedinta lunara de politica monetara pentru a discuta necesitatea luarii unor noi masuri de stimulare a economiei europene.

De asemenea, dolarul american s-a apreciat cu 0,2% fata de yen, la 119,41 unitati, marcand cel mai inalt nivel atins de dolar fata de moneda japoneta din august 2007 pana in prezent.

Cresterea monedei americane a fost sprijinita de revenirea puternica a pietei muncii din SUA. Companiile americane au creat 200.000 de locuri de munca in noiembrie, pentru a zecea luna consecutiv, conform estimarilor economistilor consultati de Bloomberg. Datele oficiale vor fi publicate vineri.

In acelasi timp, scaderea preturilor la petrol contribuie la accelerarea consumului, potrivit lui Stanley Fischer, vicepresedinte al Rezervei Federale din SUA.

Pretul barilului de petrolul Brent a coborat luni la 67,53 de dolari, marcand minimul ultimilor cinci ani. Miercuri, barilul de petrol era cotat la 70,8 dolari.

In luna octombrie, Rezerva Federala a incheiat programul de achizitii de obligatiuni, insa a anuntat ca va pastra dobanda de politica monetara aproape de zero pentru o perioada "considerabila".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro nivel jos, #sedinta BCE evolutie euro , #Stiri Banci