Cum sa nu folosesti cardul de credit. Patru greseli majore pe care esti tentat sa le faci

Luni, 14 Septembrie 2020, ora 09:30
2888 citiri
Cum sa nu folosesti cardul de credit. Patru greseli majore pe care esti tentat sa le faci

Daca te gandesti sa accesezi un card de credit cu gandul de a face achizitii "piperate" de care, insa, nu ai nevoie, mai gandeste-te! Cardul de credit este, de fapt, un imprumut la purtator, dar cu dobanzi de trei ori mai mari decat un imprumut obisnuit.

Ziare.com iti explica in cadrul rubricii Educatie Financiara, cum sa nu procedezi atunci cand ai la indemana un card de credit.

Privind prin prisma acestui lucru, iata cateva recomandari despre cum sa nu folosesti cardul de credit:

1. Nu retrage bani de pe cardul de credit de la un bancomat. Aceasta operatiune vine cu dobanzi mult mai mari decat retragerile de pe cardurile obisnuite.2. Nu te limita la a plati doar suma cea mai mica impusa de banca. Aceasta este capcana in care intra majoritatea celor care folosesc un card de credit: rostogolesc, fara a fi necesar, o datorie care se acumuleaza si pe care, intr-un final, va trebui sa o achiti.3. Nu "uita" sa platesti ratele lunare. Cardurile de credit sunt produsele bancare care au cele mai mari dobanzi penalizatoare, asa ca daca "uiti" sa platesti o luna sau doua ratele, te vei trezi apoi ca ai de achitat niste sume nu tocmai benefice pentru bugetul tau personal.4. Ai luat cardul? Nu "sparge" din prima luna tot creditul. Expertii financiari recomanda sa nu depasesti lunar mai mult de 25% din valoarea creditului pe care-l ai pe card. Asa ca ideal ar fi sa folosesti sub 10% din acea suma, asta ca sa fii cat mai linistit in privinta consumului banilor.

Rubrica Educatie Financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.

Ponturi ca sa economisesti bani. Teoria expertilor despre procentul ideal din venit pe care-l poti pune deoparte

Contul de economii versus contul curent. Cum le folosesti in avantajul tau

Lucruri mai putin stiute despre costul total al unui credit bancar. Ce reprezinta, concret, acest lucru ...citeste mai departe despre "Cum sa nu folosesti cardul de credit. Patru greseli majore pe care esti tentat sa le faci" pe Ziare.com

#card de credit, #cum sa NU folosesti cardul de , #Stiri Banci