Creditele in lei se vor ieftini

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 14:20
992 citiri
Creditele in lei se vor ieftini
Sursa foto:jurnalvalcean.ro

Directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, sustine ca se vor ieftini creditele in lei, insa nu si cele in euro, in conditiile in care semnalul de reducere a dobanzii cheie a Bancii Centrale Europene (BCE) nu se transmite decat in cazul unor tari din zona euro.

"Creditele in lei se vor ieftini, trebuie sa se ieftineasca, creditele in euro insa nu se vor ieftini in ciuda faptului ca Banca Centrala Europeana a redus dobanda pentru ca reducerea BCE-ului nu se transfera automat in toate tarile, ea se transfera automat in tarile din zona euro si nici acolo automat. Intr-o tara din zona euro cum e Grecia nu se va transfera", a spus Misu Negritoiu, intr-o emisiune la Pro TV.

Potrivit sefului ING Bank Romania, creditele in lei ar trebui sa se ieftineasca, costul banilor insa creste.

"Eu, personal, nu vad o legatura directa ca a dat BNR-ul 0,25 puncte de baza de la dobanda in jos si ca ar trebui sa produca un semnal in economie, pentru ca nu prea este o legatura directa. Eu vorbeam inainte de fluidizarea pietelor. Face sens cand FED-ul si Banca Centrala Europeana scad dobanda pentru ca pietele functionaza si semnalul este imediat", a declarat Negritoiu.

Consiliul de Administratie al BNR a decis miercuri reducerea dobanzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 6%, incepand cu data de 3 noiembrie 2011, nivel minim de la adoptarea modelului actual de politica monetar.

Banca Centrala nu mai modificase dobanda cheie din luna mai 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit lei, #credite ieftinire lei , #Stiri Banci