Consolidarea creditelor sau cum sa scapi mai usor de presiunea datoriilor la banca

Luni, 21 Septembrie 2020, ora 09:30
1240 citiri
Consolidarea creditelor sau cum sa scapi mai usor de presiunea datoriilor la banca
Foto: Pixabay.com

Daca te afli intr-o situatie tot mai dificila cu banii, iar ratele sunt din ce in ce mai apasatoare, poate este timpul sa te indrepti spre o consolidare a creditelor. In principiu, consilidarea creditelor este tot un tip de refinantare, dar aceasta se refera la simplificarea platilor catre creditori, fiind o posibilitate de a te repune pe picioare din punct de vedere financiar.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum poti proceda atunci cand ai prea multe datorii.

Consolidarea creditelor se refera la unificarea tuturor ratelor intr-una singura, mai mica decat suma tuturor ratelor, dar si, in unele cazuri, la o dobanda mai buna. Este posibil ca aceasta sa iti vina cu o perioada mai lunga de creditare, dar macar scapi de problemele financiare acumulate la un moment dat.

In felul acesta, gestionarea datoriilor va fi mult mai putin stresanta, chiar daca, per total, va trebui sa rambursezi mai mult decat mai aveai in cazul sumei provenite de la restul creditelor, cand erau individuale.

Cu titlul de exemplu: ai trei credite cu rate a cate 500 de lei, pentru inca 3 ani, la dobanzi de peste 9% - pentru ca poate acesta era nivelul atunci cand te-ai imprumutat. In cazul in care nu te mai descurci cu plata ratelor, banca poate face o refinantare, sub forma unei consolidari a creditelor, si iti poate oferi un un credit cu rata de 1.200 de lei, dar pe o durata de, poate, 4 ani. In felul acesta, se reduce presiunea financiara pana iti vei reveni.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Economisire prin depozit sau prin titluri de stat. Care sunt avantajele

Cum sa iti inveti copilul sa puna bani deoparte. Metoda de acasa, practicata ca la banca

Depozitele in lei sau cele in valuta: care sunt mai avantajoase ...citeste mai departe despre "Consolidarea creditelor sau cum sa scapi mai usor de presiunea datoriilor la banca" pe Ziare.com

#consolidarea creditelor, #scapa de datorii, #datorii fara probleme , #Stiri Banci