Cine garanteaza depozitele bancare din Romania

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 13:26
2401 citiri
Cine garanteaza depozitele bancare din Romania
In momentul constituirii unui depozit, clienţii sunt informaţi de funcţionarii băncii care este instituţia care le garantează economiile. Sursa foto: Adevarul

Din totalul bancilor din Romania, 31 sunt persoane juridice romane si au depozitele asigurate de Fondul de Garantare, iar 9 sunt sucursale ale unor banci din alte state UE si au economiile garantate de institutii similare din tara de origine.

Doar unu din 8 romani are incredere in banci, in timp ce in Bulgaria sau in Bosnia si Hertegovina raportul este de o persoana la 5, arata rezultatele unui sondaj postate ieri pe blogul Bancii Mondiale.

Institutia atrage atentia ca increderea scazuta in banci este determinata de lipsa de educatie financiara a populatiei. Iar in contextul actual, in care Ciprul a aplicat masuri dure sistemului bancar, cu impact si asupra sucursalei Bank of Cyprus din Romania, increderea romanilor este si mai mult zdruncinata.

Citeste mai multe despre Cine garanteaza depozitele bancare din Romania pe Adevarul.ro

#garantare depozite Romania, #depozite banci romanesti, #banci straine romania, #depozite garantate Isarescu , #Stiri Banci