Bruxelles: Structura troicii europene ar putea fi modificata

Marti, 03 Februarie 2015, ora 09:38
1421 citiri
Bruxelles: Structura troicii europene ar putea fi modificata
Foto: The Telegraph

Comisia Europeana are o atitudine favorabila fata de ideea modificarii structurii troicii UE - FMI - BCE, insa, deocamdata, nu are o noua varianta care sa-i inlocuiasca pe reprezentantii creditorilor Greciei, a declarat un purtator de cuvant al executivului comunitar, transmite AFP.

Creata in luna mai 2010, troika reuneste resursele Uniunii Europene, Fondului Monetar International si Bancii Centrale Europene, iar sarcina expertilor sai este sa se asigure ca Grecia respecta reformele incluse in programul sau de asistenta internationala, informeaza Agerpres.

Potrivit unui articol publicat luni in cotidianul german Handelsblatt, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vrea sa reformeze activitatea troicii si intentioneaza sa gaseasca rapid o solutie alternativa.

Rugat sa comenteze informatiile din presa, purtatorul de cuvant al lui Juncker, Margaritis Schinas, a spus ca poate doar "reitera" ceea ce presedintele CE a declarat in luna iulie a anului trecut.

"Ar trebui sa o putem inlocui (troika - n. r.) cu o structura mai legitima din punct de vedere democratic", a declarat Juncker, in timpul campaniei pentru alegerile europene din 2014.

Schinas a precizat ca "nu avem o noua structura, o noua formula in ceea ce priveste troika", adaugand ca orice decizie referitoare la programul de asistenta convenit cu Grecia va avea nevoie de aprobarea tuturor celor 19 state membre din zona euro.

Fondul Monetar International a ridicat deja semne de intrebare cu privire la misiunea troicii intr-un raport care dateaza din luna iunie 2013, in care sustine ca nu exista o diviziune clara a muncii, iar partenerilor europeni le lipsesc experienta si capacitatile necesare pentru gestionarea unor ample programe de asistenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bruxelles favorabil modificare, #ideea modificarii structurii troicii , #Stiri Banci