Bonusuri de 6 cifre pe Wall-Street: Intrec si de 7 ori salariile anuale, in ciuda crizei

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 12:52
1630 citiri
Bonusuri de 6 cifre pe Wall-Street: Intrec si de 7 ori salariile anuale, in ciuda crizei

James Gorman, CEO-ul Morgan Stanley a castigat mai putin in 2012, dupa ce profiturile bancii au scazut pe fondul unui an dificil.

Gorman a fost recompensat cu doar sase milioane de euro pentru anul trecut, dintre care 800.000 de dolari au reprezentat salariul, iar restul au fost drepturi banesti din actiuni sau convenite anterior, scrie Reuters.

Suma primita de Gorman pentru 2012 este cu mult sub cele 8,56 milioane de dolari pentru 2011, mai ales ca acesta a primit anul trecut si un stimulent de fidelizare in valoare de 1,9 milioane de dolari.

Este de asteptat ca directorul bancii sa primeasca un astfel de stimulent si pentru 2012, dar suma aferenta nu a fost inca decisa.

Si alti directori de pe Wall Street au castigat mai putin in 2012. Prima anuala a directorului JPMorgan, Jamie Dimon, a fost redusa la jumatate, dupa ce banca a pierdut sase miliarde de dolari in scandalul "Balenei din Londra", anul trecut.

Pentru CEO-ul Goldman Sachs insa, anul 2012 a adus o crestere cu peste 50% a actiunilor cu care acesta este recompensat anual.

Actiuni i-au fost acordate si directorului financiar Morgan Stanley, care a primit pentru activitatea de anul trecut 99.834 de actiuni in valoare de 2,29 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii directori banci, #cat castiga directorii de banci, #bonusuri directori banci, #castiguri directori Wall Street , #Stiri Banci