Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD analizeaza un imprumut de 13,6 milioane euro pentru Compania de Apa Oltenia

BERD analizeaza un imprumut de 13,6 milioane euro pentru Compania de Apa Oltenia


BERD analizeaza acordarea unui imprumut de 13,6 milioane de euro Companiei de Apa Oltenia, pentru reabilitarea si extinderea infrastructurii de apa in judetul Dolj.

Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va discuta aprobarea imprumutului in luna mai.

Imprumutul BERD va cofinanta un program regional de investitii in valoare de 150,3 milioane de euro sustinut prin granturi de Uniunea Europeana, Guvern si autoritatile locale, in cadrul Programului Fondurilor de Coeziune.

Proiectul va permite companiei sa extinda si sa reabiliteze reteaua de apa din judetul Dolj si sa imbunatateasca serviciile de apa si canalizare din orasele Craiova, Calafat, Bailesti, Filiasi, Segarcea, Dabuleni, Bechet si patru localitati rurale.

Investitiile vor duce la reducerea semnificativa a pierderilor de apa, optimizarea costurilor operationale, extinderea retelei de furnizare a apei si de canalizare, si a serviciilor de tratare a apei in judetul Dolj, in conformitate cu directivele europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 971 ori