Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BEI va deschide pana in luna iunie un birou in Bucuresti

BEI va deschide pana in luna iunie un birou in Bucuresti

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) va deschide un birou in Bucuresti inainte de luna iunie, a declarat, joi, Hellen Stoffels, reprezentant al biroului de presa al institutiei internationale. "Implementarea unei unitati in Bucuresti va facilita acordarea unor raspunsuri mai rapide la nevoile de finantare ale clientilor publici si privati si va consolida cooperarea cu institutiile si partenrii locali", a afirmat Stoffels.

BEI cauta o locatie potrivita si personal pentru noua unitate, a continuat reprezentantul bancii.

Biroul din Bucuresti va include si experti din cadrul programului JASPERS, care prevede oferirea de asistenta pentru statele din Europa Centrala si de Est. Programul este elaborat in colaborare de BEI, Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Specialistii au rolul de a elabora proiecte eligibile pentru fonduri structurale si de coeziune.

In luna octombrie a anului trecut, BEI si Ministerul Finantelor Publice au semnat un memorandum de intelegere in baza caruia institutia internationala va finanta proiecte in Romania in valoare de pana la un miliard de euro pe an.

Presedintele BEI, Philippe Maystadt, a declarat la acel moment ca, avand in vedere amploarea proiectului, institutia va deschide un birou la Bucuresti.

In intervalul 1990-2005, BEI a acordat Romaniei credite in valoare de 4,3 miliarde de dolari pentru proiecte legate de aderarea la Uniunea Europeana. De la 1 ianuarie 2007, Romania a devenit actionar al bancii.

Obligatiile Romaniei prevad contributii de 42,3 milioane de euro la capitalul subscris al BEI.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1019 ori