BCE a aprobat o facilitate de urgenta pentru creditorii eleni

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 11:46
1279 citiri
BCE a aprobat o facilitate de urgenta pentru creditorii eleni
Foto: economiczoom.ro

Banca Centrala Europeana (BCE) a aprobat o facilitate de urgenta pentru institutiile financiare elene, care va fi furnizata prin intermediul Bancii Centrale a Greciei (BoG), au afirmat pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Saptamana trecuta, inasprirea nivelului lichiditatilor inaintea alegerilor generale programate duminica a determinat BoG sa solicite BCE aprobarea unei asa numite facilitati de urgenta (ELA) pentru principalii creditori eleni, potrivit Agerpres.

'Banca Centrala Europeana a aprobat linia ELA', au declarat sursele.

In mod normal, bancile grecesti isi asigura necesitatile de lichiditate de la Banca Centrala Europeana, iar in luna noiembrie imprumuturile lor de la BCE au crescut cu 2,3% pana la 44,9 miliarde de euro. Insa, cresterea retragerilor de depozite, dupa ce Guvernul de la Atena a anuntat organizarea de alegeri anticipate, cumulate cu emisiunile de titluri de stat le-au afectat lichiditatea.

Surse anonime au anuntat saptamana trecuta ca bancile au cerut peste cinci miliarde de euro de la facilitatea de urgenta.

#Banca Central Europeana, #BCE facilitate urgenta creditorii eleni , #Stiri Banci