Bank of Nova Scotia da startul achizitiilor in Asia si America Latina

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 13:44
987 citiri
Bank of Nova Scotia da startul achizitiilor in Asia si America Latina

Bank of Nova Scotia, una din cele mai mari banci din Canada, a anuntat ca isi doreste sa se extinda pe piata din Asia si pe cea din America latina.

"Este un moment oportun pentru achizitii in aceste regiuni, de aceea trebuie sa fim foarte receptivi", a precizat Brian Porter, seful grupului bancar.

Bank of Nova Scotia, care si-a deschis sucursale in mai mult de 50 de tari, a cheltuit aproximativ 2,5 miliarde de dolari pe pachete de actiuni in unele banci din Brazilia, Peru, Chile si Insulele Caraibe.

De asemenea, reprezentantii grupului bancar au anuntat ca vor sa investeasca inca 1,7 miliarde de dolari in China si, totodata, intentioneaza sa cumpere un pachet de actiuni de 51% la banca Colpatria Red Multibanca din Columbia, in schimbul sumei de 1 miliard de dolari.

"Ne extindem in Columbia pentru noi clienti si suntem foarte incantati. Este o parte importanta din strategia noastra", a mai precizat Brian Porter. De asemenea, institutia canadiana asteapta o aprobare din partea autoritatilor chineze pentru a-si putea mari pachetul de actiuni pe care il detine la banca Xi'an din China.

#Bank Scotia achizitii, #Bank Scotia extindere, #Bank Scotia America Latina , #Stiri Banci