Bank of Cyprus a transferat catre Marfin Bank depozite de 77 milioane euro

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 17:05
1579 citiri
Bank of Cyprus a transferat catre Marfin Bank depozite de 77 milioane euro

Bank of Cyprus a transferat catre Marfin Bank Romania active brute in valoare de 82 milioane de euro si depozite de 77 milioane de euro, precum si tot personalul aferent serviciilor contractelor relevante, au anuntat vineri cele doua banci.

"In cadrul Acordului, Marfin Bank a preluat active in valoare bruta de 82 milioane euro, depozite in valoare de 77 milioane euro, precum si angajatii aferenti tranzactiei", se arata in comunicatul Marfin Bank Romania.

De asemenea, banca precizeaza ca transferul a fost monitorizat si agreat de catre Banca Nationala a Romaniei.

"Ne face placere sa anuntam faptul ca Marfin Bank Romania a finalizat preluarea depozitelor si a portofoliului de retail ale Bank of Cyprus, Sucursala din Romania. In cei 15 ani de prezenta pe piata din Romania, Marfin Bank si-a construit o pozitie solida, oferind excelenta in servicii si produse bancare cu valoare adaugata.

Ne asumam angajamentul de a oferi noilor nostri clienti aceleasi servicii de calitate si de a construi parteneriate de lunga durata cu acestia. Fostii clienti ai BOC vor putea beneficia de serviciile noastre incepand de luni, 29 aprilie", a declarat Doros Ktorides, CEO Marfin Bank Romania.

Totodata, Marfin Bank Romania a anuntat ca isi va consolida baza de capital cu 20 de milioane euro.

'Binecuvantarea' Consiliului Concurentei

Marfin Bank precizeaza ca este entitate juridica romana, ce activeaza in deplin acord cu legile din Romania, precum si cu reglementarile Bancii Nationale a Romaniei.

Consiliul Concurentei a anuntat, vineri, ca a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurentei prin care Marfin Bank Romania SA poate prelua controlul asupra Bank of Cyprus Public Company Limited Nicosia Sucursala Romania (BoC) inainte de obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta.

Marfin este membra a Grupului Marfin Popular Bank din Cipru, are o istorie ce depaseste 100 de ani si este prezenta prin cele peste 500 de subsidiare in 11 tari ale lumii. Incepand cu luna mai 2008, Egnatia Bank (Romania) SA si-a schimbat denumirea in Marfin Bank (Romania) SA, ca urmare a procesului de expansiune a Grupului Marfin, care a achizitionat banca mama, Egnatia Bank din Grecia, in aprilie 2006.

Banca Centrala a Republicii Cipru a anuntat, pe 1 aprilie, ca a decis suspendarea temporara, pentru o saptamana, a operatiunilor din Romania ale Bank of Cyprus, suspendarea fiind prelungita ulterior in doua randuri, pana joi, 25 aprilie.

#transfer depozite Bank Cyprus, #preluare depozite Marfin Bank, #transfer active Bank Cyprus, #personal Bank Cyprus , #Stiri Banci