Bancile vizate de UE pentru recapitalizare au atras rezerve de 116 miliarde de euro

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 08:27
1225 citiri
Bancile vizate de UE pentru recapitalizare au atras rezerve de 116 miliarde de euro

Cele 27 de banci aflate in deficit de capital in urma testelor de stres derulate la sfarsitul anului trecut in UE au fost recapitalizare corespunzator, cu un total de 116 miliarde euro, potrivit raportului final prezentat miercuri seara de Autoritatea Bancara Europeana (ABE).

"Per total, exercitiul (de recapitalizare - n.r.) a condus la cresterea pozitiilor de capital ale bancilor cu peste 200 miliarde euro. Cele 27 de banci identificate cu un deficit initial de capital au prezentat planuri de recapitalizare prin care si-au consolidat pozitiile cu 116 miliarde euro. Þinand cont de conditiile inca dificile de piata, Consiliul Supraveghetorilor ABE subliniaza nevoia ca bancile sa mentina aceste niveluri ale capitalului in vederea implementarii noului cadru de reglementare", se arata intr-un comunicat transmis miercuri seara de ABE.

Astfel, institutia isi anunta intentia de a modifica reglementarile UE astfel incat bancile sa-si mentina pentru o perioada mai indelungata rezervele de capital sporite, dupa ce anuntase initial ca masura de constituire a unor rezerve-tampon suplimentare este una temporara.

Bancile vor fi nevoite sa mentina noile rezerve de capital cel putin pana la implementarea regulilor Basel III.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recapitalizare banci UE, #fonduri banci UE , #Stiri Banci