Banca Transilvania, afectata de masurile din Cipru

Marti, 19 Martie 2013, ora 10:56
2624 citiri
Banca Transilvania, afectata de masurile din Cipru

Valoarea totala a depozitelor pe care Banca Transilvania le are in Cipru este mai mica de cinci milioane de euro, iar doar 1,3% din acestea sunt mai mari de 100.000 euro, au declarat reprezentantii bancii.

"Avand in vedere recenta decizie luata de Eurogroup referitoare la taxarea depozitelor bancare in Cipru, mentionam ca ponderea Sucursalei BT Cipru este nesemnificativa in totalul activitatilor Bancii Transilvania. Portofoliul de clienti BT din Cipru este format, in cea mai mare parte, din romanii care lucreaza in zona, iar din totalul depozitelor deschise la BT Cipru, in valoare de sub 5 milioane de euro, doar 1,3% sunt mai mari de 100.000 euro", au spus oficialii institutiei financiare.

Potrivit acestora, transferurile din conturi deschise la Sucursala Cipru a Bancii Transilvania catre alte tari, inclusiv catre alte conturi deschise la BT, sunt temporar suspendate, scrie Agerpres.

"BT a aplicat instructiunile oficiale primite in legatura cu acest aspect, avand in vedere faptul ca este prezenta pe piata cipriota, prin cele doua unitati pe care le are in Nicosia si Limassol", au explicat reprezentantii BT.

Potrivit celor mai importante cotidiene spaniole, Eurogrupul revine asupra deciziei taxarii tuturor depozitelor in Cipru si permite guvernului de la Nicosia sa nu impoziteze economiile micilor depunatori si sa garanteze depozitele mai mici de 100.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#depozite Banca Transilvania Cipru, #taxare depozite BT Cipru, #transfer bani BT Cipru , #Stiri Banci