Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Ciprului a achizitionat o societate a grupului New Marathon

Banca Ciprului a achizitionat o societate a grupului New Marathon

Este vorba de 76% din societatea romaneasca O.N.T. Carpati SA (O.N.T.) in schimbul sumei de 2 milioane de lire.

Cu scopul de a-si asigura achitarea in ritm normal a obligatiilor pe care grupul de societati New Marathon le are fata de Banca Ciprului, Grupul Banca Ciprului a trecut la achizitionarea a 904.766 de actiuni, adica a 75,89% din capitalul social al societatii O.N.T. Carpati SA (O.N.T.) in schimbul sumei de 12,70 RON pe actiune, adica pentru o suma totala de 11.490.528 RON (circa 2 milioane de lire cipriote). 869.149 de actiuni din cele 904.766 cumparate au fost puse in vanzare de catre New Marathon Tours Public Company Ltd. Grupul Banca Ciprului intentioneaza sa depuna o oferta pentru a achizitiona intregul capital social al O.N.T.

Cumpararea actiunilor s-a realizat in cadrul practicii comerciale obisnuite (arm's length), iar actiunile dobandite la O.N.T. vor fi inregistrate in bilantul contabil al Grupului ca investitie disponibila pentru vanzare.
O.N.T. este o societate inregistrata in Romania, iar actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa Rasdaq din Romania. Capitalul social emis al societatii se ridica la 1.192.253 de actiuni cu o valoare nominala de 2,50 RON pe actiune. Pretul de tranzactionare al unei actiuni a variat in ultimele zile lucratoare intre 10,00 si 14,00 RON (circa 1,73 -2,43 lire).

De altfel, intr-un comunicat, societatea New Marathon Tours Public Co. Ltd confirma ca a vandut 869.149 de actiuni, adica 72,9% din capitalul social al societatii O.N.T. Carpati SA (ONT), catre societatea Gosman Properties Ltd (societate controlata de Banca Ciprului). Se mentioneaza de asemenea ca sumele obtinute vor fi folosite de catre New Marathon Tours Public Ltd pentru achitarea datoriilor.

Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 869 ori