Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS vrea sa recupereze, in instanta, 2,7 milioane de dolari de la Cross Lander

AVAS vrea sa recupereze, in instanta, 2,7 milioane de dolari de la Cross Lander

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a dat in judecata firma Cross Lander USA Inc. pentru plata unor penalitati, estimate provizoriu la valoarea de 2,7 milioane de dolari.

Aceasta decizie a fost luata ca urmare a nerespectarii de catre cumparator a unei clauze din contractul de privatizare a SC Aro SA, privind interdictia de vanzare, pe o perioada de cinci ani de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor societatii, a activelor proprietatea Aro SA care concura la realizarea activitatii principale.

Cross Lander Inc. a instrainat Fabrica de Scule si Matrite, cuprinsa in Anexa la Contract care nominalizeaza aceste active.

Conform contractului, penalitatile nu vor fi mai mici decat valoarea contabila a activului instrainat, la data iesirii acestuia din patrimoniul societatii, estimat provizoriu la 2,7 milioane dolari.

AVAS a avut de indeplinit unele obligatii contractuale fata de cumparator, privind acordarea unor facilitati, pentru care autoritatea a facut toate demersurile legale necesare. Realizarea acestora depindea si de actiunile altor institutii ale statului, precum Ministerul Finantelor Publice si Consiliul Concurentei.

Facilitatile acordate firmei Cross Lander USA INC se ridica la o valoare totala de 1.726,3 miliarde lei vechi.

AVAS a efectuat o serie de controale la ARO, ultimul fiind in perioada 1-3 februarie ac, avand ca obiectiv analiza modului in care au fost realizate obligatiile contractuale asumate de cumparator prin contractul de vanzare-cumparare.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 734 ori