Austria sustine crearea unei uniuni bancare europene

Luni, 11 Iunie 2012, ora 10:39
1115 citiri
Austria sustine crearea unei uniuni bancare europene

Seful guvernului austriac, cancelarul social-democrat Werner Faymann, s-a declarat in favoarea crearii unei uniuni bancare europene, cu reguli stricte de control, dupa ce Spania a cerut sprijin pentru banci, iar zona euro a convenit sa ii acorde pana la 100 de miliarde de euro.

"Crearea euro in lipsa instrumentelor necesare de control a fost cu siguranta o eroare. Statele Unite au o datorie mult mai mare decat cea a Europei, dar dispun de instrumentele necesare pentru administrarea ei", a declarat Faymann publicatiei Kurier et Osterreich.

Cancelarul a spus ca procesul va fi cu siguranta indelungat dar la capatul sau va exista o uniune bancara.

Faymann asteapta ca la summitul UE din 28 - 29 iunie sa se stabileasca primele masuri ale unui program de crestere economica, care sa functioneze in paralel cu Pactul de austeritate bugetara.

"Trebuie stabilite masuri eficace de stimulare a cresterii economice, iar fondurile europene care nu au fost accesate sa fie investite in programe care sa duca la crearea de locuri de munca", a aratat oficialul austriac.

Faymann a notat totodata ca la summitul UE trebuie stabilite planuri concrete pentru introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare.

#uniune bancara europeana, #Austria sprijin banci europene , #Stiri Banci