Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ATEbank si-a majorat participatia la Mindbank la 73,30%

ATEbank si-a majorat participatia la Mindbank la 73,30%

Institutia financiara elena Agricultural Bank of Greece (ATEbank) si-a majorat participatia detinuta la Mindbank din Romania la 73,30% de la 69,01%, ca urmare a achizitiei unor pachete de actiuni de la diversi actionari, potrivit unui comunicat publicat, miercuri, de Bursa de Valori din Atena.

Consiliul director al bancii elene a decis si participarea bancii la majorarea capitalului social decisa de actionarii Mindbank. Actionarii Mindbank au aprobat, pe 29 martie, schimbarea denumirii bancii in ATEbank Romania si majorarea capitalului social cu 68,17 milioane lei pana la 116 milioane lei (34,5 milioane euro), potrivit unui comunicat al bancii.

Mindbank era, la finalul anului trecut, a 30-a banca de pe piata romaneasca dupa active, cu o cota de piata de 0,20%, potrivit datelor bancii centrale. Banca are o retea de 12 unitati si ofera servicii financiare in special firmelor medii si populatiei, in lei si valuta. Investitia ATEbank pentru achizitia pachetului de 69,01% detinut la Mindbank a totalizat 48,7 milioane euro, potrivit raportului financiar al institutiei pe anul trecut.

In afara actionarului majoritar al Mindbank, ATEbank, care controla 69,01% din capitalul social al bancii, ceilalti actionari erau, pana la majorarea participatiei ATEbank, Uniunea nationala a Cooperatiei Mestesugaresti (UCECOM) Bucuresti, care detinea 20,20% din actiunile bancii romanesti, diverse persoane fizice (4,93%) si firme (5,86%). Mindbank controla, la sfarsitul anului trecut, 0,20% din piata bancara romaneasca dupa active, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei.

ATEbank a obtinut un profit net de 161,4 milioane euro in 2006, in crestere cu 44% fata de anul anterior, si detinea active de 20,6 miliarde euro la finalul anului trecut. Banca este controlata de statul elen, care detine 77,32% din titlurile bancii, fara posibilitatea de a-si diminua participatia sub 51%. ATEbank este a patra banca din Grecia dupa active si detine o cota de piata de 8% din piata creditelor locale si de 10% din cea a depozitelor. Banca are o prezenta puternica pe sectorul agricol, dar si pe pietele pentru firme mari si de credite ipotecare.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 792 ori