Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANPC: Bancile care isi insala clientii pot fi amendate cu pana la 30.000 lei

ANPC: Bancile care isi insala clientii pot fi amendate cu pana la 30.000 lei
Institutiile bancare care recurg la practici comerciale incorecte privind acordarea dobanzilor si modificarea imediata a acestora risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 30.000 de lei, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Dan Vlaicu.

'Exista banci care, pentru a atrage clienti, ofera o dobanda redusa, pe care o majoreaza dupa doua luni, in baza clauzelor contractuale, motivand ca majorarea a fost determinata de evolutia pietei. In acelasi timp, banca respectiva ofera dobanzile initiale noilor clienti, pentru a-i atrage. Aceasta este o practica incorecta, la care, din pacate, recurg multe banci, deoarece ar trebui ca toti consumatorii sa fie influentati de cresterea din piata si nu numai cei vechi', a explicat Vlaicu.

Neincetarea practicii incorecte atrage dupa sine sanctiuni de la 6.000 la 60.000 de lei, iar ca masura complementara se poate dispune suspendarea activitatii pana la intrarea in legalitate.

Depunerea unei contestatii in instanta de catre institutia bancara nu duce la suspendarea masurii decise de catre ANPC.
Legea privind combaterea practicilor comerciale incorecte a intrat in vigoare incepand cu luna ianuarie a anului in curs, si este aplicabila de la inceputul lunii februarie.

Actul normativ confera ANPC competenta de a sanctiona publicitatea inselatoare, publicitatea agresiva, falsele oferte 'gratuite', inducerea in eroare a consumatorilor prin omisiune sau prin reclamele-capcana.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 922 ori