ANAF nu detine informatii oficiale despre scandalul SwissLeaks

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 14:10
1477 citiri
ANAF nu detine informatii oficiale despre scandalul SwissLeaks
Foto: amando.it

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu se afla in posesia unor informatii pe cale oficiala privind conturi bancare la grupul bancar HSBC (scandalul SwissLeaks), a declarat miercuri, la o conferinta pe teme fiscale, Eugen Serban, directorul Directiei de Verificari Fiscale, structura din cadrul ANAF care se ocupa de verificarea marilor averi.

"In masura in care aceste informatii sunt disponibile la nivelul altor agentii fiscale, autoritatile romane vor intreprinde demersurile sa obtina astfel de informatii. Din punctul nostru de vedere, al Directiei de Verificari Fiscale, ne intereseaza si am vrea sa cunoastem astfel de informatii. Mai departe sunt demersuri oficiale, care nu depind neaparat de directia noastra. La nivel de ANAF, la nivel de Guvern, probabil sunt cai oficiale de solicitare si obtinere a acestor informatii', a spus reprezentantul ANAF, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca Fiscul ar putea fi interesat daca o persoana fizica are o suma mare in conturi, respectiv daca acea persoana are profilul de a se incadra in listele de risc si de monitorizare ale Fiscului.

Presa romaneasca a relatat in ultimele zile despre scandalul SwissLeaks, de evaziune fiscala cu ajutorul gigantului bancar HSBC, dupa ce o ancheta a unor jurnalisti straini a aratat cum HSBC, al doilea grup bancar din lume dupa active, si-a ajutat sistematic clientii sa-si ascunda banii in conturi din Elvetia pentru a evita plata impozitelor.

Documentele publicate de jurnalisti arata ca Romania ocupa locul 39 - intre Iran si Siria - din 203 in topul evazionistilor, cu 219 clienti care au ascuns 1,3 miliarde de dolari in Elvetia.

#scandalul SwissLeaks, #ANAF grupul bancar HSBC , #Stiri Banci