Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile MasterCard in Europa au crescut cu 14% in 2006

Afacerile MasterCard in Europa au crescut cu 14% in 2006

MasterCard a raportat, pentru anul 2006, un volum brut al tranzactiilor de 520 miliarde de dolari in Europa, in crestere cu 13,9% fata de 2005, pe fondul avansului puternic al numarului de carduri emise sub sigla proprie si al cumparaturilor achitate electronic, a informat, marti, compania.

Volumul cumparaturilor platite cu carduri emise sub sigla MasterCard in Europa a crescut cu 14,1% in anul trecut, pana la 384 miliarde dolari.

Pana la 31 decembrie 2006, bancile partenere au emis 152 milioane de carduri sub sigla MasterCard in Europa, in crestere cu 17,4% fata de 2005, in timp ce numarul comerciantilor care accepta plata cu carduri MasterCard a ajuns la 7,7 milioane. Numarul cardurilor emise sub siglele Maestro si Cirrus a ajuns la 287 milioane in Europa, cu 5,7% peste nivelul din 2005, iar numarul comerciantilor europeni care accepta plata cu carduri sub aceste doua marci detinute de companie a ajuns la 6,9 milioane.

"In 2006, am asistat la cresterea activitatii si a cheltuielilor realizate de consumatorii europeni prin intermediul cardurilor sub sigla MasterCard. In fiecare zi, tot mai multe dintre cardurile noastre inlocuiesc tranzactiile cu numerar si sunt acceptate in tot mai multe locatii", a declarat presedintele MasterCard Europe, Javier Perez.

Perez a mentionat ca MasterCard si-a intarit pozitia de lider pe piata europeana in sectorul cardurilor preplatite si al platilor contactless (care nu necesita introducerea cardului intr-un aparat, ci doar trecerea prin fata unui dispozitiv).

"Am impartasit dorinta Uniunii Europene de a avea o zona unica si competitiva de plati pentru consumatorii si comerciantii din Europa si de aceea am consolidat strategia noastra de Zona Unica de Plati Euro (SEPA). Am anuntat ratele de schimb SEPA pentru Maestro pentru a avea o si mai mare transparenta si a da posibilitatea bancilor, comerciantilor si posesorilor de carduri sa aleaga", a aratat Perez.

"Principalul nostru obiectiv in 2007 va fi sa colaboram cu bancile partenere si cu alti actionari pentru a asigura conformarea la SEPA inainte de 1 ianuarie 2008", a adaugat presedintele MasterCard Europe.

MasterCard Europe are sediul central in orasul belgian Waterloo si administreaza afacerea MasterCard Worldwide in 51 de tari europene, organizate administrativ in trei zone care includ Zona Unica de Plati Euro, pietele mature si pietele in dezvoltare din Europa.

MasterCard proceseaza peste 14 miliarde de tranzactii in fiecare an si ofera analize specializate si servicii de consultanta catre institutiile financiare care ii sunt cliente si catre comercianti.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 726 ori