Adrian Vasilescu (BNR): Alegerile nu influenteaza piata valutara; aceasta este foarte calma

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 12:20
1257 citiri

Piata valutara este foarte calma, iar alegerile prezidentiale nu o influenteaza, a declarat marti, la Romania TV, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu.

'Ma uit pe cifre si vad ca piata este foarte calma. Practic, sunt doua lumi paralele: cursul pietei valutare si cursul dezbaterilor fierbinti pentru alegeri. Alegerile nu influenteaza in niciun fel cifrele, piata valutara. Intreaga zona, de altfel, este calma. Au avut loc deprecieri usoare, pe urma corectii usoare in toata zona noastra. Si la noi s-a intamplat la fel. Iata, de la inceputul lunii, cursul a fost frecvent de 4,41, patru zile, de la 1 octombrie si pana la 6 octombrie. Apoi a fost o perioada de cinci zile cu 4,40', a explicat Adrian Vasilescu, transmite Agerpres.

Acesta a subliniat ca, de cinci ani, piata valutara a fost calma, in pofida evolutiilor din economie.

'De cinci ani, BNR monitorizeaza clipa de clipa piata valutara; de cinci ani aceasta piata este calma. Au fost furtuni in economie, au fost fluctuatii mari, piata valutara a stat nemiscata', a mai spus oficialul BNR, adaugand ca 'scepticismul despre care discuta foarte multi analisti piata nu il are".

"Piata nu este sceptica si nici datele pe care le dam de aici nu exprima niciun fel de scepticism', a subliniat el.

#Adrian Vasilescu BNR, #Adrian Vasilescu piata valutara , #Stiri Banci