Viitorul suna bine pentru FinTech in 2016

Joi, 23 Iunie 2016, ora 13:49
2943 citiri

Globalizarea este un proces inevitabil si ireversibil, indiferent cat de mult se opun indivizi, partide sau chiar tari. Summiturile si evenimentele dedicate globalizarii continua sa genereze in egala masura furie si violenta, insa avantajele certe nu pot fi ignorate.

Forta de munca se poate deplasa cu mare usurinta in Europa iar in anumite cazuri munca poate fi prestata de la distanta, intr-un cadru mutual avantajos.

Ceea ce lipsea pana de curand era un sistem financial eficient care sa faciliteze schimbul de bani.

Explozia FinTech si avantajele sale

Lucratorii migranti aveau pana recent doar doua solutii pentru a trimite bani acasa, si nici una dintre ele nu era in avantajul lor.

In conditiile in care calatoriile in tara de origine sunt scumpe, necesita mult timp si afecteaza performanta la locul de munca, banii sunt de regula trimisi prin Western Union, Moneygram sau direct in contul bancar.

Ambele metode se dovedesc a fi scumpe, iar cei care trimit bani platesc comisioane si pierd bani si la cursul valutar.

Companiile FinTech au fost create cu scopul declarat de a scurtcircuita sistemul bancar si pentru a oferi o alternativa viabila la Western Union si Moneygram.

Nutmeg, TransferGo si OnDeck sunt doar cateva dintre companiile care ofera acest gen de servicii la preturi atractive.

La nivel global, aceasta industrie a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimii ani si continua sa atraga clienti din toate colturile lumii.

Piata asiatica este probabil cea mai profitabila pentru Nutmeg, TransferGo si OnDeck, in conditiile in care locuitorii din India, Pakistan si Filipine lucreaza frecvent pentru companii din Vest.

Americanii in special recurg frecvent la outsourcing pentru a reduce costurile si cauta angajati care vorbesc engleza.

In acest context, este esential pentru ambele parti ca plata sa se faca intr-un mod cat mai ieftin, pentru ca tarifele practicate sunt oricum mici.

Vesti bune pentru 2016 si anii urmatori

La inceputul acestui an au avut loc o serie de conferinte pe tema inovatiilor financiare. Ele au reunit politicieni, experti financiari, juristi si oameni de afaceri de pe intreg globul, iar concluziile rezultate sunt incurajatoare.

A trimite bani in alta tara va fi chiar mai simplu si mai putin costisitor in urmatorii ani, daca acest trend se mentine si industria FinTech continua sa creasca in acelasi ritm sustinut.

In Europa si mai ales Regatul Unit, numarul utilizatorilor de servicii TransferGo a crescut considerabil in 2015 si celelalte companii de profil au performat de asemenea.

Unul din trei oameni a folosit cel putin o daca un serviciu FinTech in ultimii ani si multi au deveni clienti recurenti.

Avantajele sunt atat de evidente incat majoritatea utilizatorilor isi dau seama ca nu are nici un rost sa se intoarca la transferurile bancare clasice sau sa utilizeze Western Union sau Moneygram.

Faptul ca atat de multi oameni au facut tranzitia la noile metode de plata nu este un accident, ci rezultatul unor investitii masive. Miliarde de dolari au fost investiti in aceste companii la nivel global, iar profitul pare sa justifice pe deplin investitia.

Succesul Fintech nu a trecut neobservat de catre politicieni si guvernele din care fac parte, iar multe tari sunt in curs de a reglementa aceasta uriasa piata.

Masurile luate sunt de natura a face transferurile mai transparente si mai sigure pentru cei care le folosesc in fiecare luna.

In 2016 se asteapta ca piata FinTech sa continue trendul ascendent in ciuda opozitiei bancilor si a celor care au inca pozitia dominanta in acest ecosistem.

Inovatia nu poate fi oprita, iar cei care nu sunt capabili sa isi imbunatateasca serviciile oferite sunt condamnati sa piarda pozitia in varful lantului trofic.

Este putin probabil ca organizatiile traditionale sa fie depasite in ceea ce priveste volumul tranzactiilor pana la finalul deceniului, insa cu fiecare an care trece competitia este tot mai puternica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FinTech transfer bani, #transfer bani strainatate , #Societati nebancare