Nivelul salariilor si numarul de joburi disponibile in domeniul financiar sunt in scadere - sondaj

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 18:52
1922 citiri
Nivelul salariilor si numarul de joburi disponibile in domeniul financiar sunt in scadere - sondaj

Oportunitatile de cariera in domeniul financiar urmeaza o tendinta descendenta, 70% dintre specialisti considerand ca nivelul salariilor oferite si numarul de locuri de munca disponibile sunt in scadere, potrivit concluziilor unui sondaj realizat de site-ul de joburi FinanceProfessionals.ro.

Totodata, 43% din specialistii chestionati apreciaza ca punct culminant al carierei ocuparea unei pozitii de top management, iar o treime isi doresc sa fie recunoscuti ca experti in aria lor de competenta. Doar 18% intrevad un viitor in antreprenoriat.

Aproximativ doua treimi dintre profesionistii din domeniul financiar reusesc sa mentina un echilibru intre cariera si viata personala, in timp ce 36% se concentreaza asupra carierei, iar 3% pun accentul pe viata personala.

Asteptarile salariale indica o doza de optimism

Numarul candidatilor care sunt in cautare activa a unui loc de munca este perceput ca fiind in crestere (59% din raspunsuri), insa candidatii par a fi mai slab pregatiti. Circa 19% din respondenti evalueaza calitatea candidatilor ca fiind in crestere.

Asteptarile salariale indica o doza de optimism: 40% dintre respondenti considera ca pot obtine o crestere salariala mai mare de 20%, la schimbarea jobului, iar 16% se asteapta la un nivel similar celui actual sau chiar la o scadere.

Concluziile studiului 'Cariera in domeniul financiar: oportunitati si provocari', realizat de site-ul de joburi FinanceProfessionals.ro, se bazeaza pe analiza chestionarelor completate online de 693 de profesionisti din domeniul financiar, in trimestrul trei al anului trecut.

#salarii banci, #studiu salarii, #locuri de munca , #Salarii banci