Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In Germania incep sa creasca salariile: Dupa functionari, urmeaza bancherii

In Germania incep sa creasca salariile: Dupa functionari, urmeaza bancherii


Cei 220.000 de angajati ai bancilor publice si private din Germania isi vor vedea salariile crescute cu 2,9% din luna iulie si cu 2,5% din iulie 2013, potrivit unui comunicat al sindicatului din acest sector.

Patronatul si reprezentantii salariatilor au cazut de asemenea de acord cu privire la plata unei prime de 350 de euro in iulie 2012.

Durata acestui acord a fost fixata la 26 de luni, pana la sfarsitul lunii aprilie 2014, potrivit aceleiasi surse.

Dupa ce au acceptat sa vada ca salariile stagneaza pana cand va fi depasita criza economica, sindicatele germane isi cer acum partea, noteaza AFP.

Doua milioane de functionari publici au primit la sfarsitul lunii martie o crestere de 6,3% a salariilor lor.

In Germania, salariile sunt negociate intre angajatori si sindicate pentru sectoare intregi de activitate, regiuni sau pentru cateva mari companii specifice.

Moderatia salariala din Germania este adesea criticata de vecinii ei, intrucat ea ar limita consumul si, prin urmare, importurile, impiedicandu-i astfel sa profite de prosperitatea economiei germane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1455 ori