CE are de gand sa reglementeze si mai dur salariile bancherilor

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 19:20
1849 citiri
CE are de gand sa reglementeze si mai dur salariile bancherilor
Salariile bancherilor, in vizorul CE

Comisia Europeana analizeaza un nou set de reguli menite sa reduca salariile bancerilor, cum ar fi o limitare a diferentei intre veniturile sefilor si ale proaspetilor angajati.

O alta reglementare ar putea avea in vedere o proportie fixa intre bonusuri si salarii, dupa cum a declarat Michael Barnier, seful autoritatii de reglementare din domeniu, citat de Reuters.com.

Acesta a avertizat asupra faptului ca lipsa unor reguli mai stricte de salarizare a bancherilor va duce la un scandal public.

"Daca bancile sunt incapabile sa se autodisciplineze in legatura cu bonusurile, atunci trebuie sa actionam", a spus Barnier, care este si comisarul european ce conduce departamentul ce va propune si va redacta prima forma a noii legi a Uniunii Europene.

"Printre ideile pe care le avem in vedere este si o proportie fixa intre salariu si bonus", a mai spus acesta. "O alta idee ce poate fi luata in considerare este o proportie intre cel mai jos nivel de salarizare din banca respectiva si cel mai sus nivel".

Daca sugestia lui Barnier va fi introdusa in legea UE, vom asista la una dintre cele mai intruzive reglementari financiare venite de la Bruxelles, de la inceputul crizei economice.

#salariu banca, #cele mai mari salarii, #top salarii, #reglementare comisia europeana, #reguli comisia europeana , #Salarii banci