CEC Bank: Exista un razboi al preturilor de refinantare intre banci

Marti, 12 Iunie 2012, ora 14:04
1845 citiri
CEC Bank: Exista un razboi al preturilor de refinantare intre banci

Metoda bancilor de a atrage clienti de la una la alta a condus la un razboi al preturilor pe partea de refinantare, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Cristian Nae, directorul Diviziei de Servicii si Produse Bancare din cadrul CEC Bank.

"Partea de creditare a cunoscut o franare puternica dupa 2007-2008, in timp ce partea de economisire este una precautionara, iar clientii incearca sa-si creeze anumite rezerve pe fondul deprecierii cursului si al scaderii salariilor. Pe partea de creditare, Regulamentul 24 (referitor la creditarea persoanelor fizice) a avut un impact mare asupra creditului de consum, iar clientii nu au mai fost incurajati pe partea de consum. Atragerea de clienti de catre o banca sau alta a dus la un razboi al preturilor, cand a venit vorba de refinantare. Trebuie sa tinem cont de faptul ca 40%-50% din populatia Romaniei nu utilizeaza produse bancare", a afirmat Nae.

Acesta a adaugat ca aproape o treime dintre creditele acordate de catre institutia bancara pe care o reprezinta sunt ipotecare, mare parte prin intermediul Programului "Prima Casa".

"In ceea ce priveste creditele ipotecare, soldul a cunoscut un trend ascendent determinat si de Programul "Prima Casa", dar si de produsele bancare noi. In prezent, 30% dintre creditele acordate de CEC Bank sunt credite ipotecare, iar 70% sunt prin "Prima Casa". Pe viitor, nu anticipam o crestere a acestui tip de credite", a explicat Cristian Nae.

#refinantare banci, #preturi refinantare banci, #CEC refinantare banci, #credite ipotecare Romania , #Refinantare banci