Bancile nu spun "nu" de la prima intalnire

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 11:53
1579 citiri
Bancile nu spun "nu" de la prima intalnire

Noua strategie a institutiilor de creditare este de a amana avizarea dosarelor, cerand documente suplimentare. Bancile acorda din ce in ce mai greu credite de nevoi personale.

Desi sustin ca ofera imprumuturi, creditorii au tendinta sa plimbe dosarul pana cand rabdarea solicitantilor depaseste orice limita. Bancile nu recunosc, de la inceput, ca imprumuturile negarantate nu prea se mai dau, asa ca prefera sa plimbe clientul timp de cateva luni dupa diverse acte. Faptul este confirmat si de brokerii de credite care spun ca au dosare care asteapta deja de doua-trei luni.

La Unicredit Tiriac, consilierii nu mai sunt interesati sa dea niciun credit. Nici la BCR lucrurile nu stau altfel.

Teancuri de hartii inutile
 
La BRD, pentru un credit de nevoi personele este nevoie de un teanc de hartii: certificate de nastere, buletine, fise fiscale si alte documente, la care de adauga si „alte acte solicitate de banca“.

La Raiffeisen Bank nu se poate accesa decat echivalentul a aproximativ 4.000 de euro. Daca sunteti interesati de refinantare, banca nu va poate ajuta. Pentru acei 4.000 de euro trebuie sa dati inapoi, in sapte ani, echivalentul a 9.000 de euro.

La Bancpost clientii sunt preveniti ca ar fi bine sa isi plateasca taxele la timp.

Dosarele au ramas in suspensie

Brokerii de credite au confirmat faptul ca dosarele zac cu lunile prin birourile bancilor, fara sa primeasca vreun raspuns. „In prezent, colaboram cu doua - trei banci dintr-un total de 15 cu care avem incheiate acorduri de intermediere. Acest lucru nu se datoreaza faptului ca bancile ar refuza sa acorde credite, ci conditiilor foarte restrictive pe care le impun“, a declarat Raluca Dobre, analist financiar la Ipoteci Direct, citata de Evenimentul Zilei.

Dar situatia nu este chiar atata de neagra. Sunt si brokeri ceva mai optimisti care sustin ca procesul de creditare pe segmentul „nevoi personale“ isi va reveni, insa nu la parametrii ultimilor doi ani.

#banci, #credite, #documente , #Refinantare banci