Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volumul creditelor Raiffeisen Banca pentru Locuinte a crescut cu 31% in 2011

Volumul creditelor Raiffeisen Banca pentru Locuinte a crescut cu 31% in 2011


Volumul creditelor acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) anul trecut a crescut cu 31%, la 16,5 milioane de lei, cu 31 % mai mare fata de cel realizat in 2010, astfel incat soldul total al acestora a ajuns la 50 milioane lei.

Depunerile efectuate de clienti in 2011 au fost cu 18% peste nivelul anului 2010, iar la sfarsitul anului soldul total a atins cifra de 244 milioane lei.

Numarul de contracte incheiate de clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte in 2011 a crescut cu 37% fata de 2010, in prezent banca avand in portofoliu peste 148.000 de clienti. In ceea ce priveste calitatea contractelor incheiate de clienti anul trecut, sumele economisite de catre acestia au fost cu peste 67% mai mari fata de sumele economisite pe contractele incheiate in 2010.

Nivelul sumei contractate aferente acestor contracte s-a situat, la 31 decembrie 2012, la valoarea de 2,4 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 5% fata de 2010.

"In ultimii ani observam o tendinta imbucuratoare de crestere a economisirii. Pana acum, primii 20.000 de clienti RBL, care au parcurs intregul ciclu de economisire, au investit 220 de milioane lei pentru imbunatatirea conditiilor lor locative: modernizare, reabilitare, constructie, achizitie locuinte etc".

"Ei au economisit constant si au beneficiat de prima de stat de 25% din economiile anuale (in limita a 250 de euro) si de dobanda bancii. In ultimul an, observam ca parintii pun deoparte din ce in ce mai multi bani pentru copiii lor. Astfel, suma economisita in 2011 in conturile minorilor s-a dublat fata de 2010", a declarat Aurelia Cionga, presedinte desemnat al Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Creditele garantate cu ipoteca reprezinta aproximativ 70% din volumul creditelor acordate de banca in anul 2011. Creditele garantate cu ipoteca au fost solicitate de clienti cu precadere pentru achizitie imobile (73% din volumul total de credite cu ipoteca), pe cand majoritatea creditelor fara ipoteca au fost solicitate pentru modernizarea locuintelor.

Valoarea nominala a creditelor acordate de RBL, 120 milioane lei pana in prezent

"In conditiile unui climat economic si financiar complex, Raiffeisen Banca pentru Locuinte este o institutie financiara stabila. Este al treilea an consecutiv in care RBL obtine profit, inregistrand in 2011 un profit net de o jumatate de milion de lei (conform standardelor de contabilitate internationale -IFRS). Soliditatea bancii este confirmata si de provizioanele de risc, foarte mici, aproape nesemnificative. Preocuparea noastra actuala vizeaza cresterea sustenabila a numarului de clienti si marirea profitabilitatii bancii", a mai spus Aurelia Cionga.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, orientate spre imbunatatirea situatiei locative.

Clientii, care incheie un contract de economisire-creditare si economiseasc o perioada de timp, au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5 % sau 6% pe an, in functie de produsul ales. In fiecare an, clientii primesc la depunerile efectuate in anul respectiv, o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii.

Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1577 ori