Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul va incasa mai putini bani din impozitarea profiturilor bancilor

Statul va incasa mai putini bani din impozitarea profiturilor bancilor

Finantele estimeaza ca vor incasa mai putini bani din impozitarea profiturilor bancilor, anticipand venituri anuale modice de maxim 100 milioane euro, in timp ce de la companii sumele asteptate sunt mai mari, de pana pana la 3 miliarde euro.

Autoritatile estimeaza ca firmele vor avea profituri de aproape 60 miliarde lei, iar bancile cu profit vor cumula castiguri de circa doua miliarde de lei.

Guvernul si-a revizuit in scadere incasarile totale estimate din impozitul pe profit pentru 2011.

Sumele estimate pentru anul viitor din taxarea profiturilor bancilor sunt cu 3% peste nivelul prognozat pentru 2010, in timp ce pentru companii previziunile sunt in scadere cu 0,95%, revenirea pe crestere fiind prognozata incepand cu 2012.

Daca in cazul bancilor sumelor asteptate din taxarea profiturilor vor inregistra o crestere de la un an la altul de doar 10 milioane lei, pana in 2014, in cazul companiilor plusul incasarilor va fi de circa 1 miliarde lei pe an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1039 ori
Citeste mai multe desprestat incasari profit banci impozit