Profitul brut al ING Asigurari de Viata a scazut cu 44,5% in primele noua luni

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 16:15
1413 citiri
Profitul brut al ING Asigurari de Viata a scazut cu 44,5% in primele noua luni

ING Asigurari de Viata a obtinut in primele noua luni un profit brut de 25,5 milioane lei, in scadere cu 44,5% fata de aceeasi perioada din 2010, rezultat superior celui bugetat, in timp ce subscrierile au sporit usor, la 407,5 milioane lei, a anuntat, joi, compania.

In primele noua luni din 2010, ING Asigurari de Viata inregistrase un profit brut de 46 milioane lei si un volum de prime brute subscrise de 404,4 milioane lei.

"La finele lui septembrie, nivelul activelor pe care le administram pentru clientii nostri de asigurari si pensii a ajuns la 1 miliard de euro, iar valoarea Net Promoter Score la achizitionarea unui contract ING Asigurari de Viata a ajuns la 65%, marcand o crestere cu 14% fata de inceputul anului", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Volumul de prime brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele noua luni din 2011 a urcat usor, la 407,5 milioane lei, pe fondul diminuarii numarului de contracte cu prima unica.

In privinta categoriilor de produse aflate in topul preferintelor clientilor, reprezentantii ING Asigurari de Viata sustin ca se remarca mentinerea interesului pentru produsele care ofera protectie si economisire pe termen lung. Astfel, in totalul politelor subscrise de ING in primele noua luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 65%, in crestere cu 5% fata de perioada similara din 2010.

"La ING, proportia celor care ne-au redevenit clienti, incheind un contract nou, dupa ce in trecut au fost nevoiti sa renunte la asigurare, a crescut in ianuarie-septembrie 2011 cu aproape 40% fata de intervalul similar din 2010. In plus, numarul total de contracte reziliate si rascumparate a scazut cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut", se arata in comunicat.

In acelasi timp, valoarea beneficiilor platite de ING in ianuarie-septembrie 2011 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 47 milioane lei, cu peste 21% mai mare fata de intervalul similar din anul precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit ING Asigurari Viata, #scadere profit ING Asigurari , #Profit banci