Profitul Barclays creste in ciuda crizei datoriilor suverane

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 10:56
1041 citiri
Profitul Barclays creste in ciuda crizei datoriilor suverane

Grupul Barclays Plc, cea de-a doua banca din Marea Britanie, din punct de vedere al activelor, a anuntat ca profitul inregistrat in cel de-al treilea trimestru a crescut cu 5%, depasind estimarile.

Performanta bancii este cu atat mai spectaculoasa cu cat criza datoriilor suverane a afectat veniturile din investitii ale institutiei, puncteaza Bloomberg.

Profitul inainte de impozitare, in ultimele trei luni, a crescut la 1,3 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,1 miliarde de dolari), de la 1,27 miliarde de lire sterline, in comparatie cu perioada similara de anul trecut.

Veniturile Barclays Capital Investment au scazut cu 15%, pana la 2,25 miliarde de lire sterline.

Pe de alta parte, actiunile bancii au inregistrat o crestere.

"A fost o perioada de provocari considerabile si de incertitudine", a declarat CEO-ul Robert Diamond.

Criza datoriilor suverane a afectat creantele bancii. Deutsche Bank a anuntat ca profitul inainte de impozitare a scazut cu 94% in cel de-al treilea trimestru, in timp ce UBS AG a raportat un declin de 31% al ventiturilor bancii de investitii.

In luna iunie, Barclays spunea ca va incerca sa isi majoreze veniturile cu mai mult de 6,4 miliarde de lire sterline pana in 2013. Din aceasta suma, mai mult de o treime provine de la divizia sa de valori mobiliare.

Veniturile au crescut la 9,88 miliarde de lire sterline, in ultimul trimestru, comparativ cu 6,29 miliarde de lire sterline in aceeasi perioada de anul trecut.

#profit barclays, #profit crestere barclays , #Profit banci