BNP Paribas plateste pentru expunerea in zona euro

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 21:01
1113 citiri
BNP Paribas plateste pentru expunerea in zona euro

BNP Paribas, cea mai mare banca a Frantei, a inregistrat o scadere a profitului de 72% in cel de-al treilea trimestru, din cauza expunerii la datoriile suverane ale zonei euro.

BNP Parisbas a dezvaluit o scadere de 72% a profiturilor, adica pierderi de 541 milioane de euro.

BNP Paribas a publicat, joi, rezultatele sale pe trimestrul 3, dezvaluind o scadere a profitului net de 71,6%, echivalent cu 541 de milioane, dupa ce a integrat in conturile sale o reducere de 60% cu privire la datoria greaca si in urma unei scaderi bruste a activitatilor sale comerciale, scrie La Tribune..

In contextul discutiilor din Grecia referitoare la referendum, Badouin Prot, directorul executiv al bancii, a declarat ca BNP Paribas va fi capabila sa incaseze si aceasta lovitura din partea datoriei suverane a Greciei.

De asemenea, tinand cont de exigentele autoritatilor europene de reglementare a datoriilor suverane la preturile pietei, grupul BNP precizeaza ca au decis sa reduca cu 21% expunerea bancii la datoria publica a tarilor din zona euro inca de la sfarsitul lunii iunie, aceste transferuri ale datoriilor suverane producand bancii pierderi de 400 de milioane de euro in octombrie.

Directorul executiv al BNP Parisbas a preconizat reduceri de personal pentru jumatatea lunii noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BNP Paribas expunere datorii suverane, #bnp paribas profit , #Profit banci