Volksbank scapa de urmarirea penala

Luni, 04 Februarie 2013, ora 17:45
2370 citiri
Volksbank scapa de urmarirea penala

Parchetul de pe langa Judecatoria Arad a decis scoaterea de sub urmarire penala a bancii Volksbank, ca persoana juridica, si a angajatilor acesteia. Procurorul spune ca plangerile inregistrate la adresa bancii constituie nu intra in sfera penalului, fiind o un litigiu de natura civila.

Parchetul de pe langa Judecatoria Arad a dispus scoaterea de sub urmare penala a Volksbank Romania si a angajatilor sai, in dosarul 6349/P/2010, arata banca.

Dosarul a fost deschis de parchet dupa ce a primit sase plangeri penale depuse impotriva bancii, pe parcursul a doi ani, de acelasi client Volksbank si de fratele sau.

Volksbank a fost urmarita penal, potrivit unor surse, care declarau, la inceputul lunii decembrie, ca banca este acuzata in cazul comisioanelor abuzive.

Informatia a aparut pe pagina de Facebook a avocatului Iulian Urban, care sustine ca Volksbank este urmarita penal.

Volksbank este urmarita penal pentru comisioane abuzive - Surse

La solicitarea Ziare.com, reprezentantii biroului de presa al Volksbank au spus ca banca nu are o pozitie legata de acest subiect, pentru ca nu au, inca, acces la dosar.

Avocatul Codrut Avram a explicat ca, in cazul unei urmariri penale impotriva unei companii, orice informatie in acest sens ar trebui cunoscuta de public.

Mai multe clauze contractuale, introduse de Volksbank in contractele bancare, au fost declarate de instante abuzive. Printre acestea se numara comisionul de risc, dobanda fixa devenita variabila sau comisionul de urmarire a politei de asigurare.

OUG 50, introdusa din 2010, obliga bancile sa perceapa doar patru tipuri de comisioane la credite, orice alt comision fiind interzis. Initial, ordonanta s-a aplicat atat pentru creditele noi acordate, cat si pentru cele in derulare. In acest sens, bancile erau obligate sa incheie acte aditionale cu clientii, in maxim 90 de zile de la aparitia ordonantei.

Prin aceasta ordonanta, bancile au fost obligate ca pana la finele lunii septembrie 2010 sa modifice contractele de credite semnate inainte de luna iunie a aceluiasi an, pentru a fi in conformitate cu OUG 50 prin acte aditionale, intrate in vigoare prin semnarea de catre clienti sau in mod automat, prin acceptare tacita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Volksbank banci, #Volksbank proces banci, #Volksbank proces comisioane , #Procese banci