Fost director de banca austriac, condamnat pentru management defectuos

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 16:52
1492 citiri
Fost director de banca austriac, condamnat pentru management defectuos

Fostul director general al bancii austriece Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, Wolfgang Kulterer, a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru aprobarea unor credite neperformante care au condus la colapsul bancii.

Judecatorii au hotarat ca Wolfgang Kulterer si un alt director au actionat in mod incorect atunci cand au acceptat sa acorde un credit de doua milioane de euro unei companii ariene regionale care ulterior a dat faliment. Celalalt director implicat in acest dosar a primit o condamnat la doi ani de inchisoare, transmite Bloomberg, citata de Agerpres.

"Curtea a considerat ca acuzatii, in cunostinta de cauza, au utilizat in mod gresit autoritatea lor si au provocat pagube bancii", a declarat purtatorul de cuvant al tribunalului.

Statul austriac a preluat controlul la Hypo Alpe-Adria-Bank International AG in anul 2009 pentru a evita colapsul unei banci care ar fi avut un impact semnificativ in Europa Centrala si de Est, dupa ce fostii proprietari, incluzand aici si Bayerische Landesbank, si-au retras sprijinul. Salvarea Hypo Alpe a costat contribuabilii austrieci 1,85 miliarde de euro pana acum.

#directori banci inchisoare, #condamnari oameni afaceri, #inchisoare bancheri , #Procese banci