Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Client Volksbank, obligat de instanta sa ramburseze integral creditul

Client Volksbank, obligat de instanta sa ramburseze integral creditul


Un client Volksbank, care a contestat in Instanta comisionul de risc practicat de banca, risca sa ramburseze integral creditul de aproape 100.000 de franci elvetieni pentru ca Judecatoria Ramnicu Valcea a decis anularea conventiei de credit.

Conventia de credit a aparut dupa scandalul in care a fost implicat Volksbank, acuzat de clienti de introducerea in mod nejustificat a unor comisioane abuzive.

"In cazul anumitor conventii, prin vointa exclusiva a bancilor care au invocat intervenirea schimbarilor semnificative, dobanda fixa a fost majorata, dar, ulterior, a fost transformata intr-o dobanda variabila", precizeaza firma de avocatura Piperea, pe pagina oficiala.

Datorita clauzelor contractuale, in cazul acestor conventii de credit, contractul este unul aleatoriu, dar numai din perspectiva consumatorului, deoarece variatia dobanzii depinde exclusiv de vointa bancii.

Banca apreciaza daca la un moment dat are interesul sa creasca dobanda, justificand aceasta crestere prin schimbarile semnificative ale pietei, fara a le identifica cu precizie, mai precizeaza sursa amintita.

In cazul clientului Volksbank, conventia de credit a fost anulata, prin decizia instantei judecatoresti, iar acesta risca sa ramburseze integral creditul contractat la Volksbank.

Recent, Curtea de Apel Bucuresti a mai dat castig de cauza austriecilor de la Volksbank intr-un proces in care un client a cerut eliminarea din contractul de credit a asa-numitului comision de risc.

Au existat insa si decizii ale instantelor in favoarea clientilor. De exemplu, un locuitor din Focsani a obtinut in 2011 prin intermediul Justitiei o reducere a dobanzii de sapte procente, de la peste 10% la mai putin de 3%, potrivit hotnews.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2018 ori