Cinci mari banci americane si-au inselat clientii. Vezi cum

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 11:56
1609 citiri
Cinci mari banci americane si-au inselat clientii. Vezi cum

Procurorul general al statului Massachusetts, Martha Coakley, a precizat ca cinci banci americane mari au actionat intr-o maniera "ilegala" si "inselatoare" in cazurile de confiscare a caselor de la datornici, dupa izbucnirea crizei financiare.

Bancile in cauza - Bank of America, JP Morgan, Wells Fargo, Citigroup si GMAC - trebuie sa plateasca pentru daunele provocate, a precizat procurorul general.

Reprezentantii celor cinci institutii si-au exprimat dezamagirea fata de decizia statului Massachusetts. Nici autoritatile federale nu au fost prea incantate, intrucat procesul le-ar putea afecta negocierile cu bancile.

Procurorii federali negociaza in prezent cu marile banci, ai caror angajati au prescris ipoteci fara a verifica documentele depuse de solicitanti. Ei spera sa obtina 25 de miliarde de dolari.

Bancile au suspendant in octombrie 2010 prescrierile de ipoteci, dupa ce au iesit la iveala practicile incorecte.

Martha Coakley a precizat ca institutiile bancare au avut la dispozitie mai mult de un an pentru a-si repara greselile, dar nu au facut acest lucru. Ea nu a spus care este valoarea daunelor pe care le va cere, dar a precizat ca este vorba de o suma mare.

Totodata, procurorul general din Massachusetts vrea ca bancile sa-i ajute pe clientii cu probleme financiare sa-si pastreze casele achizitionate prin credite imobiliare si care nu si-au mai putut plati ipotecile.

Reprezentantii bancilor au recunoscut ca s-au facut o serie de greseli, dar au respins orice incalcare a legilor.

#credite imobiliare, #credite bancare, #credite neperformante, #banci straine , #Procese banci