Cat au cheltuit pe procese bancile care au declansat criza financiara in 2008

Duminica, 25 August 2013, ora 11:36
1576 citiri
Cat au cheltuit pe procese bancile care au declansat criza financiara in 2008

Marile banci americane au cheltuit 66 miliarde de dolari pe litigii in ultimii trei ani si jumatate, iar aceasta suma ar putea sa creasca, in conditiile in care procurorii federali si Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) continua sa verifice neregulile legate de criza financiara din 2008.

Guvernul SUA trebuie sa actioneze rapid pentru a intenta procese in legatura cu criza creditelor si sa aplice amenzi marilor banci, in conditiile in care legea privind pedepsirea acestor ilegalitati este de cinci ani, informeaza CNN Money.

Peste o luna se implinesc cinci ani de la prabusirea Lehman Brothers, astfel ca este foarte probabil sa apara o serie de discutii despre actiunile pe care Guvernul SUA le-a facut pentru a despagubi victimele crizei financiare.

Administratia Obama a fost criticata tot timpul pentru ca nu a facut tot ce se putea pentru a pedepsi marile institutii financiare. Desi suma de 66 miliarde de dolari reprezentand cheltuieli de judecata este uluitoare, aceasta reprezinta doar o mica parte din profitul inregistrat in ultimii ani de cele mai mari institutii financiare americane.

Citeste mai multe despre Cat au cheltuit pe procese bancile care au declansat criza financiara in 2008 pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancheri SUA, #criza financiara procese, #criza financiara sua, #procese banci SUA , #Procese banci